Taška svätého Vincenta aj tento rok

Tak ako minulý rok, aj tento rok pripravujeme a rozbiehame projekt s názvom Taška svätého Vincenta v súčinnosti s vincentínmi v Banskej Bystrici. Svätý Vincent bol muž činu a lásku k núdznym pretavil na konkrétnu, osobnú pomoc. Preto sme sa ním nechali inšpirovať a nasledujeme ho touto iniciatívou. Táto myšlienka vznikla v duchu kresťanskej viery a milosrdnej lásky v rámci solidarity na pomoc chudobným rodinám a jednotlivcom. Taška svätého Vincenta získala veľkú podporu a zapojilo sa do nej mnoho ľudí, čo bolo ohromujúce. Toto úsilie prinieslo nepochybne veľa požehnania a pomohlo tým, ktorí sa ocitli v núdzi.

Preto sa týmto poslaním chceme zaoberať aj tento rok, zomknúť sa v správnu vec a pomôcť svojím blížnym, pretože „ Ak viera nemá skutky, sama o sebe je mŕtva“. Jak 2,17

V rámci tohto projektu boli distribuované prázdne tašky s obrazom sv. Vincenta, spolu s modlitbou za chudobných v okolitých farnostiach Banskej Bystrice, i v samotnom kostolíku Sv. Alžbety a rôznych iných miestach, kde si ľudia tieto tašky mohli vziať domov. Ku každej taške sme priložili aj informačný letáčik „Ako nato“ – Vezmi, Naplň, Dones.

Cieľom je, vziať si tašku, naplniť ju trvanlivými potravinami, drogériou, sladkosťami atď. Okrem fyzickej pomoci sa mohli ľudia spoločne pomodliť za tých, ktorým budú tieto veci poskytnuté a to už či jednotlivo, alebo vo svojich rodinách a spoločenstvách.

Ľudia tieto naplnené tašky následne prinesú do nášho kostolíka. Tašky následne vybalíme a potriedime, prerozdelíme a nasleduje rozvoz k rodinám, ktoré tašky vďačne a s radosťou ocenia. O túto službu sa starajú jednak bratia vincentíni, sestry vincentky, mladí zo Združenia mariánskej mládeže, laici a najmä spoločenstvo Misia de Paul, ktoré minulý rok vzniklo pri  Kostole sv. Alžbety v Banskej Bystrici. Tí majú zoznam núdznych rodín, ktoré pravidelne navštevujú a venujú im svoj čas.

            Spoločná modlitba a činom zameraná pomoc svedčia o sile spoločenstva a kresťanskej lásky k blížnemu. Pán Boh zaplať všetkým, ktorí sa zapojili do tohto projektu, za ich obetavosť a lásku k druhým.

            Ak by sa chcela zapojiť aj vaša farnosť či spoločenstvo, môžete sa na nás obrátiť. Prípadne ak by niekto vedel inak pomôcť budeme iba radi. Viac informácií na plagáte alebo na stránke www.misiadepaul.sk

Sv. Vincent, oroduj za nás!

Ak by chcel niekto podporiť túto iniciatívu

IBAN: SK92 0900 0000 0050 30310774

Ďakujeme!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *