Zaslúžime si dôstojnú starobu

„Starí ľudia sú prítomnosťou a zajtrajškom Cirkvi. Áno, sú aj budúcnosťou Cirkvi, ktorá spoločne s mladými prorokuje a sníva!… Starý človek, aj keď je slabý, môže sa stať nástrojom dejín spásy.“ Tieto slová adresoval pápež František účastníkom historicky prvého Medzinárodného kongresu o pastorácií starých ľudí s názvom „Bohatstvo rokov“. (zdroj: https://www.vaticannews.va/sk/papez/news/2020-01/papez-staroba-nie-je-choroba-ale-privilegium-svedcit.html)

Pani Magdaléna má 73 rokov a zdravotné problémy na ktoré má predpísané potrebné lieky. Žije so svojím manželom a synom vo svojom 3. izbovom byte v Banskej Bystrici. Keďže jej syn nepracuje, so svojím a manželovým dôchodkom sa snažia čo najlepšie hospodáriť a tým si zabezpečiť všetko potrebné.

Spoločenstvo MisiaDePaul im pomáha so základnými potravinami.

„Láska nie je len niečím spontánnym a inštinktívnym: je to rozhodnutie, ktoré treba neustále potvrdzovať. Keď muža a ženu spája pravá láska, každý z nich berie na seba osud druhého ako svoj vlastný, aj za cenu námah a utrpení, aby ten druhý mal život a mal ho v hojnosti.“

svätý Ján pavol ii.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *