Taška svätého Vincenta

Na sviatok svätého Vincenta sme v kostolíku svätej Alžbety Uhorskej v Banskej Bystrici zorganizovali akciu pod názvom Taška sv. Vincenta. Nebolo to po prvý krát, ale predsa len to bolo v niečom iné.

O čom v tomto projekte ide?

Do farnosti sme priniesli prázdne tašky s tvárou svätého Vincenta, pri ktorej bola priložená modlitba za chudobných. Tašku sem distribuovali v okolitých farnostiach v Banskej Bystrici i v samotnom kostolíku svätej Alžbety. Zmyslom tejto tašky je, že ľudia ju mohli naplniť potravinami a oblečením na zimu. Zároveň sa mohli za ľudí, ktorým veci poputujú modliť spoločne v rodinách a spoločenstvách.

Ako to dopadlo?

Zapojilo sa kvantum ľudí, za čo im zo srdca ďakujeme. Veď posúďte sami, aké požehnanie na tom spočinulo.

Vyzbierané tašky sv. Vincenta

Následne sme tieto tašky museli vybaliť, sortírovať a uložiť potraviny. Vtedy sme už rozmýšľali, aké by bolo najlepšie riešenie, ktoré by efektívne pomohlo chudobným v našom meste. Pri triedení nám pomáhali mladí zo Združenia mariánskej mládeže.

Mladí, pomáhajú triediť potraviny a drogériu.

Kde skončili všetky potraviny a drogéria?

To už poznáte z nášho článku o Misii de Paul. Jednotlivé potraviny sme postupne distribuovali a aj naďalej distribuujeme do jednotlivých chudobných rodín. Už čoskoro vám prinesieme ich svedectvo.

Všetkým, ktorí sa do tejto iniciatívy zapojili ďakujeme 🙂

Môže sa zapojiť aj moja farnosť?

Môžete nám napísať na náš email, alebo Instagram a my vám poskytneme viac informácií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *